Apa jadi bila artikel terlalu pendek

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

antara soalan paling popular dalam kerjaya penulisan blog adalah bagaimana kalau kita tulis artikel pendek sahaja? boleh ke tak boleh? bagaimana dengan kesan SEO artikel yang pendek ini? Bukan ke pasaran antarabangsa banyak yang menekankan penulisan 2000 patah perkataan?

senarai soalan ini begitu panjang semuanya berkaitan dengan artikel yang pendek. Hakikatnya, pasaran Malaysia ini masih mudah, artikel yang tidak mempunyai perkataan pun masih boleh tersenarai dengan mudah di halaman carian Google. Ini berdasarkan pengalaman dan ekseperimen yang dijalankan sendiri oleh blogger tua.

penulisan artikel pendek di malaysia

Jika anda tidak mahu percaya, tidak mengapa, apa yang penting adalah setiap artikel wajib mempunyai gambar. Ini pasti, tidak ada perkataan itu bukan perkara yang penting, tetapi perlunya ada gambar itu antara perkara paling penting yang diperlukan oleh setiap artikel.

Bagaimana anda menguruskan gambar tersebut, itu adalah perkara yang perlu dipelajari. Di sebalik setiap gambar itu pasti ada teknik penting yang akan menyebabkan artikel anda berjaya disenaraikan. Beberapa tips pengurusan gambar telah pun dikongsikan dalam blog ini. Rajin-rajinkanlah selongkar dan baca dengan teliti.

Selamat menulis.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge